Установки пастеризаційно-охолоджувальні пластинчасті автоматичні 1000 – 25000 л/год.

Пастеризаційно-охолоджувальні установки (ПОУ), призначені для одночасного швидкого нагрівання та охолодження продукту (молока, води, соків без м'якоті, вина, квасу, пива та інш.) у потоці до заданої температури. Економія енергії до 93% у секції регенерації. Пастеризатори виконані на загальній рамі з н/ж профілю, на якому змонтовані:

  1. Секція пастеризації, регенерації, охолодження (нержавіюча пластина AISI316, робочий тиск до 10 атм, гумове ущільнення EPDM HT, температура до +150°С).
  2. Пульт керування із сенсорною панеллю
  3. Витримувач.
  4. Насос молочний.
  5. Насос гарячої води.
  6. Бачок зрівняльний із поплавцем.
  7. Регулятор потоку.
  8. Клапан перемикаючий н/ж (пастеризований – недопастеризований).
  9. Теплообмінник пар-гаряча вода.
  10. Заслінка, що регулює витрати пари.
  11. Вентиль паровий.
  12. Датчики температури молока та теплоносія.
  13. Комплект продуктопроводів н/ж.
  14. Конденсатовідвідник.

Переваги додаткового проміжного водяного контуру

  1. У секції пастеризації циркулює не пароводяна суміш, а лише гаряча вода (дисцилят), що виключає відкладення солей на пластинах.
  2. Температура гарячої гарячої води в секції пастеризації вище всього на 1-3°С температури молока, - це м'який режим теплової обробки, що більш бажано для білка в молоці.

Вартість пастеризаційно-охолоджувальної установки залежить від комплектації та визначається після заповнення «Опитувального листа»

Застосування програмованих контролерів з ПЗ «САТТІ» і панелей з сенсорним екраном дозволяють автоматизувати роботу пастустановок, а також систем, що включають в себе пастустановки, сепаратори, гомогенізатори, насоси, ємності та СІП-мийку.

Фахівцями АТ «АТТІС» розробляється програмне забезпечення для різних рецептів та технологічних процесів зі швидким переналагодженням. Тобто оператору достатньо вибрати на панелі в меню завдання «Який продукт» вироблятиметься (молоко, кефір, йогурт тощо) і пастеризатор самостійно вийде на робочий режим температур та продуктивності згідно з алгоритмом. Спочатку пастеризатор розженеться на воді, потім перейде на продукт. Після закінчення продукту відбудеться виштовхування продукту водою та ополіскування. При підключенні пастеризатора до СІП мийки відбудеться автоматичне миття пастустановки та «Зупинка». Згідно з зручним програмним забезпеченням оператор може самостійно створити додатковий алгоритм роботи установки для нового продукту.

Продуктивність в установці визначається і підтримується постійною за допомогою контролера з ПЗ «САТТІ». Він отримує дані від витратоміру та керує насосом продукту через частотний перетворювач.

Застосування універсальних автоматизованих пастустановок дозволяє підвищити якість продукції і максимально зменшити вплив людського фактора.

Відповідно до діючих стандартів пастустановки забезпечують автоматизацію контролю, регулювання та запису температури та положення перемикаючих клапанів.

Є можливість передачі даних на зовнішній комп'ютер (технолога, майстра, бухгалтерії і т.д.) з подальшим переглядом і роздруком архіву.

За завданням Замовника пастустановки ПОУ з контролерами з ПЗ «САТТІ» можуть бути легко вбудовані в загальнозаводську систему АСКТП.

Призначені для одночасного нагріву, пастеризації та охолодження молока, квасу, вина, пива та інш. харчових рідких продуктів у потоці.

НайменуванняПОУЕ-1,0ПОУЕ-1,5ПОУЕ-3
Продуктивність, л/год100015003500
Температура, °С
-продукту на вході666
-пастеризації продукту78+/-278+/-278+/-2
-продукту на виході без охолодження111111
-продукту на виході з охолодженням4…64…64…6
Регенерація тепла, %939393
Встановлена ??потужність, кВт243648
Потужність у режимі пастеризації, кВт121622
Час витримки, сек202020
Габаритні розміри, мм2250х1300х18002500х1385х18102700х1450х2000
Маса, кг460610800

НайменуванняА1 – ОКЛ - 5А1 – ОКЛ -10
Продуктивність, л/год500010000
Т продукту на вході ° С4 - 104 - 10
Т пастеризації продукту ° С76…8078…80
Т продукту на виході без охолодження °С14…1815…20
Т продукту на виході з охолодженням ° С2…62…6
Регенерація тепла, %9088
Встановлена потужність, кВт1012,5
Споживання пари, кг80173
Споживання холоду (тепла, що відводиться), кВт117174
Габаритні розміри, мм3000х1300х20003600х1500х2200
Маса, кг10001200

Кількість робочих секцій, шт5
Продуктивність по молоку, т/год13510152025
Витрата пари в секції пастеризації, кг/год.12304590135180225
Витрата пари в секції догріву, кг/год.40105165330500660830
Тиск пари, МПа0,3
ХолодоносійХолодна вода
Температура холодоносія, °С+0,5...+3
Витрата холодоносія, т/год261020304050
Температура продукту, °С:
  - початкова+4…+8
  - на сепаратор+38…+55
  - пастеризації+72…+95
  - на виході без охолодження та догріву+9…+14
  - на виході з догріванням та з охолодженням+4…+35
Час витримки, сек30
Регенерація, %94
Економія, в режимі термізації, кВт/годот 200 до 4900
Споживання ел.енергії 380 В, кВт6

Пластини для пластинчастих теплообмінників (охолоджувачів, нагрівачів, пастеризаторів, рекуператорів, пастеризаційно-охолоджувальних установок)

  • Пластина харчова нержавіюча сталь AISI 316
  • Площа пластини 0,08 м2; 0,14 м2; 0,22 м2; 0,31 м2
  • Розміри пластини
  • Товщина пластини 0,5 мм
  • Робочий тиск до 10 Атм
  • Гумове ущільнення EPDM HT, температура до 150°С

Варіанти теплообмінників, що виготовляються з даної пластини: підігрівачі, пастеризатори, охолоджувачі, рекуператори, пастеризаційно-охолоджувальні установки.

vg10_o.jpg

vg35_o.jpg

vg25_o(p).jpg

Для замовлення теплообмінника заповніть ОПИТУВАЛЬНИЙ ЛИСТ.



Дізнатись більше, зайдіть за посиланням нижче:

Facebook

YouTube

АТТIС
Акцiонерне
товариство
Україна, 04073
м.Київ, вул. Куренівська, 5/7
т. (050) 462-5677,
т. (050) 331-5527,
т. (067) 828-4303 
info@attis.com.ua
www.attis.com.ua
Р/р № 403052990000026004036231370
в АТ КБ «Приватбанк», м.Київ,
МФО 305299
Код ЗКПО 03574724
Разработано "Deep Vision"