Пастеризаційно-охолоджувальні установки автоматизовані з паровим нагріванням продуктивність 500-30000 л/год

Призначені для одночасного швидкого нагрівання та охолодження продукту (молока, води, соків без м'якоті, вина, квасу, пива та ін.) у потоці до заданої температури. Економія енергії до 93% у секції регенерації.

Переваги замкнутого проміжного водяного контуру

  1. В секції пастеризації циркулює не пароводяна суміш, а лише гаряча вода (дисцилят), що виключає відкладення солей на пластинах.
  2. Температура гарячої води, що гріє, в секції пастеризації вище всього на 1-3 °С температури молока - це м'який режим теплової обробки, що бажано для білка в молоці, зменшує коагуляцію і пригар.
  3. Як наслідок збільшення ККД теплопередачі та зменшення енергоспоживання.

Застосування сучасної пластини з рельєфом підвищеної турбулентності виробництва Німеччини дозволяє збільшити ефективність теплообміну та покращити якість миття (знижуючи при цьому витрати миючих засобів та води на ополіскування)

 
НайменуванняА1 – ОКЛ - 5А1 – ОКЛ -10
Продуктивність, л/год500010000
Т продукту на вході °С4 - 104 - 10
Т пастеризації продукту °С76…8078…80
Т продукту на виході без охолодження °С14…1815…20
Т продукту на виході з охолодженням °С2…62…6
Регенерація тепла, %9088
Встановлена ??потужність, кВт1012,5
Споживання пари, кг80173
Споживання холоду (тепла, що відводиться), кВт11,7116,3
Габаритні розміри, мм3000х1300х20003600х1500х2200
Маса, кг10001200

Пастеризатор конструктивно являє собою пластинчастий теплообмінник, що складається з декількох секцій в залежності від завдань, що виконуються.

Пластина харчова нержавіюча сталь AISI 316
Товщина пластини 0,5 мм
Робочий тиск до 10 атм
Гумове ущільнення EPDM HT, температура до 150

Застосування універсальних автоматизованих пастустановок дозволяє підвищити якість продукції і максимально зменшити вплив людського фактора.

Відповідно до діючих стандартів пастустановка забезпечує автоматизацію контролю, регулювання та запису температури та положення перемикаючих клапанів.

Є можливість передачі даних на зовнішній комп'ютер (технолога, майстра, бухгалтерії і т.д.) з подальшим переглядом і роздруком архіву.

Продуктивність в установці задається та підтримується постійною за допомогою контролера Kinco. Він отримує дані від витратоміру та керує насосом продукту через частотний перетворювач.

В установці застосовується бачок приймальний з безпоплавковим регулятором рівня та миючою головкою, що виключає ділянки, які можуть погано промиватися. Дана конструкція забезпечує бактеріальну чистоту продукту, що випускається.

Застосування програмованих контролерів Kinco та панелей з сенсорним екраном дозволяють автоматизувати роботу пастустановок, а також систем, що включають пастустановки, сепаратори, гомогенізатори, насоси, ємності та СІП-мийку.

На додаткове замовлення спеціалістами АТ «АТТІС» розробляється програмне забезпечення для різних рецептів та технологічних процесів зі швидким переналагодженням. Тобто оператору достатньо вибрати на панелі в меню завдання «Який продукт» вироблятиметься (молоко, кефір, йогурт тощо) та установка самостійно вийде на робочий режим температур та продуктивність згідно з алгоритмом.

На початку установка розженеться на воді до заданих температур за допомогою системи «швидкого нагріву», потім перейде на роботу з продуктом. Після закінчення продукту відбудеться виштовхування продукту водою та ополіскування. При підключенні ПОУ до СІП мийки відбудеться автоматичне миття пастустановки та «Зупинка». Автоматизована мийка установки може виконуватися автономно по замкнутому контуру або за допомогою централізованої СІП-мийки.

Згідно з зручним ПЗ оператор може самостійно створити додатковий алгоритм роботи установки для нового продукту.

Для уникнення «заварювання» установки ведеться контроль теплопередачі в секції пастеризації. При зменшенні теплопередачі (відкладення на пластинах) до критичного значення установка переходить на кільце та пропонує оператору перейти в режим «мийки», про що сигналізує ліхтар та напис на екрані.

В установці передбачено захист від роздавлювання установки гомогенізатором. Контролер Kinco відстежує тиск. У разі підвищення тиску контролер відкриває аварійний клапан на байпасі гомогенізатора.

Установка укомплектована системою контролю тиску для запобігання попадання сирого молока, у контур пастеризованого при проходженні молока через секції пастеризації, регенерації та охолодження. У разі зменшення тиску на стороні пастеризованого молока установка переходить на кільце і пропонує оператору провести регулювання, про що сигналізує ліхтар та напис на екрані.

Оператор проводить коригування тиску регуляторним краном на виході. Після чого система переходить у робочий режим.

За завданням Замовника пастустановки ПОУ з контролерами Kinco можуть бути легко вбудовані в загальнозаводську систему АСКТП.



Дізнатись більше, зайдіть за посиланням нижче:

Facebook

YouTube

АТТIС
Акцiонерне
товариство
Україна, 04073
м.Київ, вул. Куренівська, 5/7
т. (050) 462-5677,
т. (050) 331-5527,
т. (067) 828-4303 
info@attis.com.ua
www.attis.com.ua
Р/р № 403052990000026004036231370
в АТ КБ «Приватбанк», м.Київ,
МФО 305299
Код ЗКПО 03574724
Разработано "Deep Vision"