Пастеризаційно-охолоджувальні установки автоматизовані з паровим нагріванням продуктивність 500-30000 л/год
Призначені для одночасного швидкого нагрівання та охолодження продукту (молока, води, соків без м'якоті, вина, квасу,
пива та ін.) у потоці до заданої температури. Економія енергії до 93% у секції регенерації.
Переваги замкнутого проміжного водяного контуру
- В секції пастеризації циркулює не пароводяна суміш, а лише гаряча вода (дисцилят), що виключає відкладення солей на пластинах.
- Температура гарячої води, що гріє, в секції пастеризації вище всього на 1-3 °С температури молока - це
м'який режим теплової обробки, що бажано для білка в молоці, зменшує коагуляцію і пригар.
- Як наслідок збільшення ККД теплопередачі та зменшення енергоспоживання.
Застосування сучасної пластини з рельєфом підвищеної турбулентності виробництва Німеччини
дозволяє збільшити ефективність теплообміну та покращити якість миття (знижуючи при цьому витрати миючих засобів та води на
ополіскування)
|
Найменування | А1 – ОКЛ - 5 | А1 – ОКЛ -10 |
Продуктивність, л/год | 5000 | 10000 |
Т продукту на вході °С | 4 - 10 | 4 - 10 |
Т пастеризації продукту °С | 76…80 | 78…80 |
Т продукту на виході без охолодження °С | 14…18 | 15…20 |
Т продукту на виході з охолодженням °С | 2…6 | 2…6 |
Регенерація тепла, % | 90 | 88 |
Встановлена ??потужність, кВт | 10 | 12,5 |
Споживання пари, кг | 80 | 173 |
Споживання холоду (тепла, що відводиться), кВт | 11,71 | 16,3 |
Габаритні розміри, мм | 3000х1300х2000 | 3600х1500х2200 |
Маса, кг | 1000 | 1200 |
|
Пастеризатор конструктивно являє собою пластинчастий теплообмінник, що складається з декількох секцій
в залежності від завдань, що виконуються.
Пластина харчова нержавіюча сталь AISI 316
Товщина пластини 0,5 мм
Робочий тиск до 10 атм
Гумове ущільнення EPDM HT, температура до 150
|
Застосування універсальних автоматизованих пастустановок дозволяє підвищити якість продукції і
максимально зменшити вплив людського фактора.
Відповідно до діючих стандартів пастустановка забезпечує автоматизацію контролю, регулювання
та запису температури та положення перемикаючих клапанів.
Є можливість передачі даних на зовнішній комп'ютер (технолога, майстра,
бухгалтерії і т.д.) з подальшим переглядом і роздруком архіву.
|
Продуктивність в установці задається та підтримується постійною за допомогою контролера Kinco.
Він отримує дані від витратоміру та керує насосом продукту через частотний перетворювач.
В установці застосовується бачок приймальний з безпоплавковим регулятором рівня та миючою
головкою, що виключає ділянки, які можуть погано промиватися. Дана конструкція забезпечує бактеріальну чистоту
продукту, що випускається.
Застосування програмованих контролерів Kinco та панелей з сенсорним екраном дозволяють автоматизувати
роботу пастустановок, а також систем, що включають пастустановки, сепаратори, гомогенізатори, насоси, ємності та СІП-мийку.
На додаткове замовлення спеціалістами АТ «АТТІС» розробляється програмне забезпечення для різних рецептів
та технологічних процесів зі швидким переналагодженням. Тобто оператору достатньо вибрати на панелі в меню завдання
«Який продукт» вироблятиметься (молоко, кефір, йогурт тощо) та установка самостійно вийде на робочий режим температур та
продуктивність згідно з алгоритмом.
На початку установка розженеться на воді до заданих температур за допомогою
системи «швидкого нагріву», потім перейде на роботу з продуктом. Після закінчення продукту відбудеться
виштовхування продукту водою та ополіскування. При підключенні ПОУ до СІП мийки відбудеться автоматичне миття пастустановки
та «Зупинка». Автоматизована мийка установки може виконуватися автономно по замкнутому контуру або за
допомогою централізованої СІП-мийки.
Згідно з зручним ПЗ оператор може самостійно створити додатковий алгоритм роботи установки
для нового продукту.
Для уникнення «заварювання» установки ведеться контроль теплопередачі в секції пастеризації.
При зменшенні теплопередачі (відкладення на пластинах) до критичного значення установка переходить на кільце та пропонує
оператору перейти в режим «мийки», про що сигналізує ліхтар та напис на екрані.
В установці передбачено захист від роздавлювання установки гомогенізатором. Контролер
Kinco відстежує тиск. У разі підвищення тиску контролер відкриває аварійний клапан на байпасі гомогенізатора.
Установка укомплектована системою контролю тиску для запобігання попадання сирого молока, у контур
пастеризованого при проходженні молока через секції пастеризації, регенерації та охолодження. У разі зменшення
тиску на стороні пастеризованого молока установка переходить на кільце і пропонує оператору провести регулювання, про що
сигналізує ліхтар та напис на екрані.
Оператор проводить коригування тиску регуляторним краном на виході. Після чого система переходить
у робочий режим.
За завданням Замовника пастустановки ПОУ з контролерами Kinco можуть бути легко вбудовані в
загальнозаводську систему АСКТП.